Offcanvas
Zoeken
Vragenlijst Academische Werkplaats Hulpmiddelen

Vragenlijst Academische Werkplaats Hulpmiddelen

Samen het verschil maken voor mensen die hulpmiddelen gebruiken! Dat is wat ons samenbrengt als Academische Werkplaats Hulpmiddelenzorg voor Zelfredzaamheid (AWH-Z).

De AWH-Z is een samenwerkingsverband in de regio Zuid-Limburg dat bestaat uit Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, Gilde Opleidingen, Sevagram, CZ, afdeling WMO Heerlen, Ieder(in), Burgerkracht Limburg en waar ook FGL (Federatie Gehandicaptenorganisaties Limburg) partner in is. De AWH-Z is opgericht in 2022 en wordt mede gefinancierd door ZonMw, onderdeel van de Nederlandse overheid dat gezondheidsonderzoek financiert en vernieuwing in de gezondheidszorg stimuleert.

Het doel van deze academische werkplaats is om de samenwerking tussen deze partijen verder te verbeteren, zodat onderzoek en praktijk beter op elkaar aansluiten. In deze academische werkplaats richten we ons op onderzoek naar hulpmiddelen die ervoor zorgen dat mensen met beperkingen op een fijnere manier thuis kunnen blijven wonen. Vergroten de gebruikte hulpmiddelen bijvoorbeeld de ervaren zelfredzaamheid? Tegen welke knelpunten lopen hulpmiddelengebruikers aan bij het aanvragen en verstrekken van hulpmiddelen? Wat is voor mantelzorgers de meerwaarde van het gebruik van hulpmiddelen? Met deze vragen zijn we als AWH-Z aan de slag, uiteraard samen met hulpmiddelengebruikers omdat zij experts zijn en hier de meeste kennis over en ervaring mee hebben.

Hulpmiddelengebruikers en mantelzorgers die verbonden zijn aan FGL denken mee hoe deze onderzoeken zo goed mogelijk aansluiten bij personen die gebruik maken van hulpmiddelen en bij hun mantelzorgers. Ook delen zij hun ideeën over hoe we de resultaten van deze onderzoeken beter kunnen verbinden aan de praktijk. Hoe komt de opgehaalde kennis terecht bij de mensen die hier echt iets aan hebben?

In het eerste onderzoek is een vragenlijst ontwikkeld om knelpunten, wensen en behoeften rondom hulpmiddelen (de producten zelf, maar ook het verstrekkingsproces) op te halen. We hebben zowel een vragenlijst voor hulpmiddelengebruikers en mantelzorgers ontwikkeld als een vragenlijst voor professionals. Helpt u ons mee om de hulpmiddelenzorg voor thuiswonenden mensen verder te verbeteren? Je kunt via onderstaande knop de vragenlijst invullen!

Alvast bedankt voor uw interesse!

lees ook

Het belang van de verbinding tussen de academische wereld en de leefwereld.

deel dit artikel