Offcanvas
Zoeken
Vrijwilliger Archivering

Vrijwilliger Archivering

Project (Tijdelijk) · 2–8 uur/week · Voor ongeveer 4-6 maanden
Mercator 1, 6135 KW Sittard, Nederland

Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis en wil je een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud van archiefstukken? Laat deze kans dan niet liggen! Wij zijn opzoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons kan helpen bij het sorteren, bundelen, nummeren en klaarmaken van archiefstukken voor de overdracht aan het Limburgs Historisch Archief. 

De Arbeidsongeschiktheidsbeweging en Burgerkracht De Pijler hebben een archief opgebouwd sinds de jaren ’80. Dit willen we graag overdragen aan het Limburgs Historisch Archief. Er zitten relevante stukken tussen betreffende oud-mijnwerkers, de WAO-beweging en andere belangengroepen van begin jaren ’80 tot 2004. 

Via een instructie leer je hoe deze stukken verzameld en gebundeld kunnen worden aangeleverd. Naast het sorteren en bundelen, heb je ook contact en overleg met de archivaris van het Historisch Archief in Maastricht.

Wat vragen wij van jou?
Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift, kunt goed zelfstandig werken en je hebt een proactieve houding. 

Wat bieden wij jou?
Een vrijwilligersvergoeding, extra begeleiding en een leuke werkomgeving!

Ben je geïnteresseerd?
Heb jij affiniteit met administratie, onderzoek, arbeidsongeschiktheid en geschiedenis? Dan is deze vrijwilligersrol perfect voor jou! Neem contact op met Rene Suijkerbuijk via renesuijkerbuijk@burgerkrachtlimburg.nl.