Offcanvas
Zoeken
Ons nieuwe lid van de Raad van Toezicht

Ons nieuwe lid van de Raad van Toezicht

Monique Caubo,
Ons nieuwe lid van de Raad van Toezicht 

Met een medische achtergrond, ervaring in commerciële en maatschappelijke organisaties en persoonlijke uitdagingen is Monique een krachtige vrouw die weet hoe je het beste alles uit het leven kunt halen. Monique stelt zich graag voor. 

“Het maakt niet uit wie je bent. Iedereen heeft recht op een fijne dag en een waardevol leven. Dit kunnen veel mensen zelf door hun karakter of omdat ze bijvoorbeeld beschikken over een sociaal vangnet, ze gezonde leefgewoonten hebben of er een goede balans tussen verplichtingen en vrije tijd is. Sommige mensen hebben er ondersteuning bij nodig, een maatje, een professional of een duwtje in de juiste richting. Er is geen goed of fout, maar een maatschappelijke verplichting om mensen die dat nodig hebben, te ondersteunen.” 

Onze maatschappij
“We moeten niet vergeten dat we leven in een ingewikkelde maatschappij, er valt zoveel te kiezen en te doen. Dat biedt kansen maar zorgt ook voor onbalans en stress. Heel anders dan 20 jaar geleden. De manier waarop Burgerkracht Limburg in de maatschappij staat en de initiatieven die zij oppakken en ondersteunen passen goed bij mij. Door de juiste verbindingen te leggen, mensen te ondersteunen, mensen zelf in hun kracht te zetten door hen net datgene te geven waar ze verder mee kunnen, daar geloof ik ook in”. 

Elkaar versterken
“Als lid van de Raad van Toezicht wil ik samen dingen gaan ontdekken, verbindingen leggen en mijn netwerk en ervaring inzetten. Ik kende Burgerkracht Limburg al en was uitgenodigd om na te denken over een rol in de Raad van Toezicht. Ik heb jaren verschillende toezichthoudende rollen gehad en weet wat het betekent om vanuit zo’n rol iets te kunnen bijdragen. Ik verheug me erop om samen aan de slag te gaan.” 

Positieve Gezondheid
“Burgerkracht Limburg ondersteunt het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Dit gedachtegoed van Machteld Huber is voor mij niet onbekend. Gezondheid is niet iets vanzelfsprekends. Daarom vind ik de woordkeuze ook erg sterk. De gezondheid van vandaag is niet de gezondheid van morgen. Je moet zorgvuldig omgaan met je gezondheid. Je hebt morgen profijt als je vandaag aandacht besteedt aan je gezondheid zoals voldoende bewegen, gezonde voeding en voldoende rust. Een ziekte overkomt je, dat heb jezelf niet in de hand, hoe je ermee omgaat wel. Dat is het mooie van het gedachtegoed van Huber. Gezond leven betekent niet voor iedereen hetzelfde. Omgaan met spanning, werken aan je belastbaarheid, het organiseren van sociale steun, het werkt voor iedereen anders. Als we elkaar hierbij ondersteunen, helpen we een stukje mee om een beetje extra levensgeluk te vinden.” 

Biografie: Monique Caubo
Monique Caubo is 60 jaar en geboren in Puth-Schinnen. Venlo is al 25 jaar haar thuishaven. Hier woont ze samen met haar man. Ze hebben drie kinderen. Monique heeft veel ervaring binnen de gezondheidszorg. Ze startte als bedrijfsarts bij Shell , stuurde arbodiensten aan bij Rabobank en op Chemelot, was directeur Responsible Care bij DSM en  directeur Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Privacy bij HumanTotalCare. Momenteel is ze Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Dichterbij, een organisatie met woonplekken voor 2200 mensen met een verstandelijke beperking en behandeling, crisisopvang en thuisbegeleiding. 

lees ook

(Lim)burgers gezocht voor 'Goed voor elkaar'

deel dit artikel