Pijlerbijeenkomst: Samen aan de slag met ervaringskennis
Hoe kun je ervaringskennis inzetten in armoedebeleid?
Na een inspirerende bijeenkomst op 30 september in Roermond, waarin de waarde van ervaringskennis centraal stond, organiseren wij op woensdag 29 januari een vervolgbijeenkomst. Om je aan te melden voor deze vervolgbijeenkomst, hoef je niet aanwezig te zijn geweest op de bijeenkomst van 30 september. Deze bijeenkomst staat in het teken van de praktische hoe-vraag:
Hoe zet je ervaringskennis en/of deskundigheid effectief in? Welke stappen kun je zetten? Hoe doen andere organisaties dat?
Samen met de studenten van de opleiding Ervaringsdeskundigheid van Gilde Opleidingen Roermond bieden we een interactief programma vol inspiratie, ontmoetingen en concrete handvatten. Of je nu professional bent, iemand met ervaringskennis, student, vrijwilliger of beleidsmaker: jouw bijdrage is waardevol!
Meld je nu aan en laat je inspireren!
Wat is ervaringskennis?
Ervaringskennis is de unieke kennis die iemand opbouwt door zelf bepaalde situaties te hebben ervaren, zoals armoede, schulden of bestaansonzekerheid. Deze ervaringskennis biedt inzichten die je niet alleen uit boeken of statistieken kunt halen.
Door ervaringskennis actief in te zetten, kunnen organisaties beter begrijpen wat mensen in moeilijke situaties nodig hebben en hoe zij écht geholpen kunnen worden. Mensen met ervaringskennis slaan de brug tussen beleid en praktijk en zorgen voor meer begrip, betrokkenheid en passende oplossingen.
Het inzetten van ervaringskennis betekent:
- Werken vanuit echte verhalen en ervaringen.
- Meer begrip en draagvlak creëren bij professionals en beleidsmakers.
- Praktische, realistische oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij de leefwereld van mensen.
Programma
Locatie: Gilde Opleidingen, Roermond
Datum: Woensdag 29 januari 2025
Tijd: 12:00 – 16.15 uur
12.00 – 12.30 uur Inloop
12.30 – 12.45 uur Welkom en start programma
12.45 – 13.30 uur Ontmoetingslunch
13.30 – 14.30 uur Panelgesprek (inzet van ervaringskennis vanuit verschillende perspectieven)
14.30 – 14.45 uur Korte pauze
14.45 – 15.45 uur In groepen uit elkaar en in gesprek met elkaar
15.45 – 16.15 uur Terugkomst en gezamenlijk nagesprek
Voor wie?
Iedereen die betrokken is bij het thema armoede en het inzetten van mensen met ervaringskennis: professionals, beleidsmakers, mensen met ervaringskennis, studenten en vrijwilligers.