Academische werkplaats hulpmiddelen voor Zelfredzaamheid
(AWH-Z)
Hoe kunnen we de zelfredzaamheid van mensen met een beperking in hun eigen thuisomgeving vergroten? Deze vraag staat centraal in de Academische Werkplaats Hulpmiddelen voor Zelfredzaamheid. In deze werkplaats werken onderzoekers, zorgprofessionals én hulpmiddelengebruikers zes jaar samen om de hulpmiddelenzorg voor thuiswonende mensen met een beperking te verbeteren. Deze academische werkplaats is een samenwerking van Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, Gilde Opleidingen, Sevagram, Ieder(in) en Burgerkracht Limburg.
Vanuit Burgerkracht Limburg zorgen we ervoor dat de ervaringen van hulpmiddelengebruikers in elk onderzoek worden meegenomen. Hiervoor werken we onder andere samen met FGL, de Federatie Gehandicaptenorganisaties Limburg. Aan welke onderzoeken werken wij mee? Bijvoorbeeld aan een onderzoek waarin knelpunten en behoeftes worden verzameld van mensen die thuis hulpmiddelen gebruiken. Ook werken we mee aan het onderzoeken van de ervaringen van mensen die gebruik maken van een eetrobot.
Wat houdt dat nou in, toegankelijkheid? In onderstaande video onderzoeken Bep en Sjef de toegankelijkheid in hun omgeving.
Vacature: Vrijwilligers adviesgroep AWH-Z
Zelf een steentje bijdragen aan het verbeteren van de zorg rondom hulpmiddelen? AWH-Z zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met hulpmiddelen om deel te nemen aan de adviesgroep.
Vul de vragenlijst in
In samenwerking met Zuyd Hogeschool en FGL hebben we een vragenlijst ontwikkeld om knelpunten, wensen en behoeften rondom hulpmiddelen (de producten zelf, maar ook het verstrekkingsproces) in beeld te brengen.
Wil jij ons helpen? Vul de vragenlijst in via onderstaande button