Offcanvas
Zoeken

Waarom is Positieve Gezondheid belangrijk?

Je leert op een andere manier naar het begrip gezondheid kijken. Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, omschrijft het als volgt; “Positieve Gezondheid als het vermogen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven”. Kijk naar wat er wel kan en wel mogelijk is. Neem zelf de regie. 

Om dit in kaart te brengen heeft Machteld Huber een gespreksinstrument ontwikkeld. Dit wordt ook wel het ‘spinnenweb’ genoemd. 

Werken vanuit Positieve Gezondheid levert daarnaast ook maatschappelijke voordelen op. Wil je hier meer over weten, neem dan eens een kijkje op www.limburgpositiefgezond.nl.   

Wat kun je met Positieve Gezondheid? 

Met Positieve Gezondheid kun je zelf met behulp van het spinnenweb in kaart brengen hoe jij je gezondheid ervaart. Ofwel, hoe gaat het met je? Voel je je bijvoorbeeld tevreden, gelukkig of juist eenzaam? Via het spinnenweb kun je de scores bekijken en zelf de regie nemen om zaken wel of niet aan te pakken. Wil je iets veranderen? Kun je dat alleen? Heb je daar iemand voor nodig? Wie is diegene dan? Wil je hier meer over weten?  

Bij Burgerkracht Limburg hebben we de beschikking over diverse middelen die we kunnen inzetten. Zoals een escape room, een rad van fortuin of een reguliere workshop. Interesse? Schrijf je dan in voor een van onze gratis workshops bij jou in de buurt. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.  

Wil je als (maatschappelijke) organisatie of vereniging werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, dan kunnen wij je daarin ook adviseren en/of ondersteunen. 

Voor wie is positieve gezondheid? 

Iedereen in Limburg kan aan de slag met Positieve Gezondheid, op individueel, groeps- of op organisatieniveau. We stemmen onze werkwijze en middelen af op de doelgroep, zodat het gedachtegoed voor iedereen beschikbaar en bruikbaar is.