Er is niet één juiste manier om een groep te begeleiden. In deze training vind je tips en suggesties. Net zoals bij een zelfregiegroep, haal jij eruit wat bij jou en jouw groep past. Je ontvangt bij de start van de training een handboek met informatie en links naar toepasbare methodieken die je zouden kunnen helpen in de zelfregiegroep.
Op 10 februari 2025 start de training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep. Deze training bestaat uit 3 dagdelen op 10, 17 en 24 februari van 10.00 – 12.30 uur.Het is de bedoeling dat je bij alle drie deze momenten aanwezig bent.
De workshop ‘Werken met vrijwilligers’ vindt plaats tijdens de nieuwe editie van EmPOWER in Roermond. We starten deze avond met de gratis workshop ‘werken met vrijwilligers’. Iedereen die geïnteresseerd is in het werken met- en werven van vrijwilligers kan zich hiervoor aanmelden. Het programma voor de rest van de avond is als volgt:
Programma
17.00 – 18.00 uur inloop en een hapje
18.00 – 19.00 uur workshop Werken met vrijwilligers
19.00 – 19.15 uur pauze
19.15 – 20.00 uur presentaties EmPOWER
20.00 uur juryberaad, borrel en prijsuitreiking
Locatie
EmPOWER jouw initiatief wordt samen georganiseerd met Wonen Limburg. De finale-avond en de workshop vrijwilligers vinden plaats in het Wonen Limburg Huis.
Adres: Willem II Singel 25, 6041 HP Roermond
Voor wie is deze training?
Wil jij graag jouw ervaringen delen met anderen en zou je hier graag wat ondersteuning bij krijgen? Vind je het fijn om te leren van anderen? Dan is deze training iets voor jou!
Wat gaan we doen?
Er is niet één juiste manier om een ervaringsverhaal te delen. Het is belangrijk om jouw verhaal te vertellen op een manier die bij jou én bij het publiek past. In deze training vind je tips en suggesties. Jij haalt eruit wat bij jou en jouw verhaal past. Je ontvangt bij de start van de training een cursusmap met informatie en tips die jou zouden kunnen helpen bij het delen van jouw verhaal.
Tijdens de eerste bijeenkomst maken we uitgebreid kennis met elkaar en delen we de eerste keer ons verhaal in deze groep. Tijdens de tweede bijeenkomst staan afstemmen met publiek en een rode draad in je verhaal centraal. Op dag drie oefenen we het afstemmen met publiek en met het inbouwen van een structuur. Tijdens de vierde bijeenkomst sluiten we de training samen af. We gaan vooral veel oefenen en leren van elkaar.
Eerdere deelnemers zeiden dit over deze training:
“Ik heb veel geleerd van de tips van andere deelnemers.”
“Ik vond altijd dat mijn verhaal nog beter moest. Nu heb ik de bevestiging dat ik het al goed doe en weet ik welke manier van vertellen bij mij past.”
“In mijn hoofd was mijn verhaal best wel chaotisch. Ik heb nu voor mezelf de belangrijke momenten eruit gehaald en bouw daar mijn verhaal omheen. Nu kunnen de leerlingen in de klas mijn verhaal ook beter volgen.”
Locatie: Burgerkracht Limburg, Mercator 1, 6135 KW Sittard
Kosten: Deelname aan deze training is gratis.
Deze training bestaat uit 4 dagdelen. Het is de bedoeling dat je bij alle vier deze momenten aanwezig bent.
De Wmo-raad Sittard-Geleen is van mening dat mensen elkaar nodig hebben en dat een sterke en vitale stad alleen kan worden ontwikkeld op basis van sterke en vitale wijken. In termen van beleid is dit zeker niets nieuws. Hoe zit het echter met de praktijk? Deze vraag houdt de Wmo-raad bezig en dat is de reden om er dit symposium voor te organiseren.
Bekijk het dagprogramma van het Symposium ‘Mensen hebben elkaar nodig’ hier
Een duidelijk beleid met heldere afspraken zijn essentieel voor organisatie en vrijwilligers. In deze korte online module (30-45 minuten) leer je hoe je daarmee het werk voor vrijwilligers aantrekkelijk maakt en houdt. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
Voor wie?: Deze module is bedoeld voor iedereen in de patiëntenorganisatie die verantwoordelijk is voor het werken met vrijwilligers. Denk aan:
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online
Hoe verwerk en rapporteer je de resultaten uit de achterbanraadpleging? In deze korte online module (30-45 minuten) leer je met veel praktijkvoorbeelden wat daarvoor nodig is. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
Voor wie?:
Deze module is bedoeld voor organisaties die een onderzoek hebben uitgevoerd onder hun achterban en de resultaten op een juiste manier willen verwerken.
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online
Hoe bereik je het gewenste doel met een geschreven tekst? In deze korte online module (30-45 minuten) leer je het verschil tussen een beschrijvende en activerende schrijfstijl. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
In deze module leer je het verschil tussen een informatieve en activerende tekst. Je kunt een juiste keuze maken die past bij de doelgroep, het doel en de inhoud van je tekst.
Aan het einde van deze module:
Voor wie?:
Deze module is vooral geschikt voor iedereen die redactionele werkzaamheden uitvoert voor een patiëntenorganisatie, zoals het schrijven van een nieuwsbrief of teksten voor een website of social media. Ook als je voor een andere organisatie werkt kan de module nuttig zijn.
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online
Als patiëntenvertegenwoordiger kun je verschillende rollen aannemen, zoals meedenker, adviseur of initiatiefnemer. In deze korte online module (30-45 minuten) leer je welke rollen er zijn en wanneer het handig is om over deze rollen in gesprek te gaan. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
Voor wie?:
Deze module is bedoeld voor iedereen die aan de slag gaat met participatie van cliënten in zorg, welzijn, onderwijs en onderzoek.
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online
Wat is een pitch? En hoe maak je hem? In deze korte online module (30-45 minuten) leer je hoe je mensen in 1 minuut met een krachtige boodschap raakt. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
voor wie?:
Deze module is bedoeld voor vrijwilligers en medewerkers van patiëntenorganisaties die een korte, krachtige presentatie willen geven.
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online
Om als patiëntenorganisatie je doelen te bereiken is het heel zinvol om je netwerk in kaart te brengen. In deze korte online module (30-45 minuten) leer je hoe je dit kunt doen. Na aanmelding ontvang je een login en kun je de module in je eigen tijd doen.
Je leert:
Aan het einde van deze module:
Voor wie?:
Deze module is met name geschikt voor medewerkers of vrijwilligers van een patiënten- of gehandicaptenorganisatie die willen weten welke mensen kunnen bijdragen aan het oplossen van een vraagstuk van de organisatie. Bijvoorbeeld op strategisch, organisatie- of projectniveau.
Kosten: Deze cursus is gratis. Bij inschrijving dien je ‘Burgerkracht Limburg’ aan te vinken als organisatie.
Locatie: Online