Offcanvas
Zoeken

Pijlerbijeenkomst Terug naar de mens

Op donderdag 12 oktober vindt de Pijlerbijeenkomst ‘terug naar de mens’ plaats in Heerlen. Tijdens deze middag komen er diverse ‘verschilmakers’ aan het woord en sluiten we af met een presentatie van Michelle van Tongerloo. Zij vertelt over haar ervaringen als straatarts.

Vaak zijn we gebonden aan regels en beleid. Maar hoe kunnen we mensen net dat extraatje geven dat ze dan nodig hebben. Zodat ze verder komen? Wil jij weten hoe? Dan is deze lezing interessant jou!

Michelle van Tongerloo deelt haar ervaringen
Michelle van Tongerloo is huisarts en straatarts in Rotterdam. Als huisarts werkt ze in IJsselmonde, een wijk in Rotterdam-Zuid vol armoedeproblematiek. Daarnaast is zij zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk en de Nico Adriaans Stichting waar ze de kwetsbaarste mensen – vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd – zorg biedt.

Dit jaar heeft zij de Ab Harrewijn Prijs gewonnen. Michelle van Tongerloo zet zich niet alleen actief in bij de Pauluskerk, waar ze veel dak- en thuislozen, verslaafden en mensen zonder geldige verblijfspapieren tot haar patiënten rekent. Maar ze doet meer. Ze kijkt verder. Zo heeft ze een particulier systeem opgezet van hulpverlening en crowdfounding acties zodat ze mensen die buiten alle regels vallen toch kan helpen. Vooral de combinatie van hulpverlening met politieke actie sprak de jury aan. In dit filmpje vertelt Michelle meer over haar werk en drijfveren. 

Informatie

Datum 12-10-2023
Tijd 12:30 - 17:00 uur
Aanmelden

Locatie

Naam Luciushof
Adres Putgraaf 3
Postcode 6411 GT Heerlen

Organisator

Naam Burgerkracht de Pijler
E-mail depijler@burgerkrachtlimburg.nl