Offcanvas
Zoeken
Verhogen zelfredzaamheid van mensen met een beperking

Verhogen zelfredzaamheid van mensen met een beperking

Door de inzet van de Academische Werkplaats Hulpmiddelen voor Zelfredzaamheid (AWH-Z). In dit project onderzoeken we hulpmiddelen die mensen met een beperking thuis ondersteunen. Hierbij kijken we onder andere naar de toegevoegde waarde vanuit het perspectief van de cliënt, de zorgverlener en de kosten. Samen met FGL zijn wij één van de kernpartner die dit project ondersteunen.

Het doel van deze academische werkplaatsen is om de samenwerking op het gebied van onderzoek naar hulpmiddelen en de zorg te intensiveren.

In dit project ligt de focus op onderzoek naar hulpmiddelen die zelfredzaamheid van mensen met beperkingen thuis ondersteunen, zoals hulpmiddelen voor de toiletgang of ter ondersteuning van het eten en drinken.

We onderzoeken niet alleen wat het beste is voor de cliënt, zorgverlener en de kosten die ermee gemoeid zijn maar we vertalen deze kennis naar relevante producten (scholing, informatie) voor het onderwijs, professionals en beleid.

Mocht je ons meer willen vertellen over uitdagingen die je ziet op het gebied van hulpmiddelen, wil je bijdragen of meer informatie willen neem dan contact op met: Loek.vanderheide@zuyd.nl. Zij neemt de coördinatie van het AWH-Z voor haat rekening.

Lees hier het persbericht.

lees ook

Krachten bundelen tegen (kinder)armoede

deel dit artikel