Offcanvas
Zoeken
Krachten bundelen tegen (kinder)armoede

Krachten bundelen tegen (kinder)armoede

Op dinsdag 5 juli lanceren we met trots de website Kleine Beurs Limburg. Op deze website vind je per gemeente alle goede doelen, initiatieven en activiteiten voor mensen met een kleine beurs.

Samen staan we sterk

Kleine Beurs Limburg is een initiatief van Burgerkracht de Pijler die dit in 2019 hebben opgezet. Door onze krachten te bundelen met de drie kindfondsen, Stichting Leergeld Limburg, Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg en de ondersteuning van de Provincie Limburg is in gezamenlijkheid de doorontwikkeling gerealiseerd om van deze laagdrempelige wegwijzer naar actuele (burger)initiatieven en lokale aanbieders een breed gedragen succes te maken! Bovendien zijn we door deze ondersteuning in staat om een bewustwordingscampagne uit te rollen die zal bijdragen aan het vergroten en verspreiden van de bekendheid van Kleine Beurs Limburg en alle daaraan verbonden goede doelen acties voor de burger van alle gemeenten in onze Limburgse provincie.

Waarvoor kun je terecht?

Op de website kan via duidelijke pictogrammen per categorie gezocht worden naar ondersteuning, hulp en activiteiten. De samenwerking tussen genoemde partijen stelt mensen met een kleine beurs in staat om (on any device) toegang te krijgen tot het volledige aanbod in Limburg. Eén deur naar zowel voedsel- en kledingbanken, tweedehands kledingzaken en low budget restaurants, schuldhulpverlening, sport, cultuur, verjaardag en leren! Wij hopen dat we in samenwerking met alle Limburgse gemeenten een succes kunnen maken van Kleine Beurs Limburg.

Maatschappelijke Partner Arriva

Vervoersmaatschappij Arriva, maatschappelijk partner van Kleine Beurs Limburg zal de bewustwordingscampagne ‘Geen geld’ geheel belangeloos op de achterzijde van 10 van haar bussen inzetten. Zo komt de campagne op verschillende plaatsen terug in het straatbeeld en zal op deze manier bijdragen aan de bewustwording van de problematiek rondom armoede.

Partner worden van Kleine Beurs Limburg

Burgerkracht de Pijler vindt het essentieel dat iedere inwoner van Limburg op z’n eigen manier meedoet. Met Kleine Beurs Limburg geven we partners de mogelijkheid om in gezamenlijkheid te werken aan een duurzame aanpak van armoede en op deze wijze een positieve maatschappelijke impact te creëren. Met het Maatschappelijk Partnerschap draagt uw organisatie bij aan bewustwording en het nemen van een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Kleine Beurs Limburg stuur dan een mailtje naar info@burgerkrachtdepijler.nl o.v.v. Info Maatschappelijk Partner Kleine Beurs Limburg. Wij nemen z.s.m. contact op om een persoonlijke afspraak te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Neem direct een kijkje op >> www.kleinebeurslimburg.nl

Kleine Beurs Limburg is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

lees ook

Ons nieuwe lid van de Raad van Toezicht

deel dit artikel