Offcanvas
Zoeken

Mobiele escaperoom

De mobiele escaperoom is een leuk, interactief lesprogramma in de vorm van een escaperoom. Het thema? Durf te vragen! Wat betekent het om geldzorgen te hebben?  Hoe krijg je overzicht in jouw administratie? Wat kun je doen als je er zelf niet meer uitkomt? We hebben een programma ontwikkeld waarin leerlingen kennis maken met het eigen verhaal van een jonge ervaringsdeler en gaan ze aan de slag met het schuldenspel in onze mobiele escaperoom (een caravan).

Hoe gaat het in zijn werk?
Na de kennismaking gaan we in gesprek over geld, verleidingen en stress aan de hand van gesprekskaartjes met stellingen en vragen. Daarna volgt een korte instructie over het programma. Een drietal leerlingen/studenten neemt plaats in de escaperoom. Na het doorlopen van verschillende opdrachten komen zij steeds dichter bij het kraken van de code om de kluis te openen. Hulp vragen aan elkaar en aan de begeleiders loopt als een rode draad door het hele programma. Tijdens het nagesprek deelt een jonge ervaringsdeler zijn of haar eigen verhaal. Door middel van dit programma leren leerlingen/studenten om hulp te vragen, administratie te ordenen en ze ontvangen praktische tips om grip te houden op hun eigen geldzaken.

We vinden het belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier ervaren welke invloed geldzorgen kunnen hebben én wat de mogelijkheden zijn als je hiermee te maken hebt. Dit doen we op een vernieuwende wijze, die goed aansluit bij jongeren.

De escaperoom is opgezet in een mobiele caravan. Om de escaperoom te kunnen spelen, is er een buitenruimte nodig om de caravan te kunnen plaatsen en een klaslokaal met smartboard.

Impressie

In de media

DeLimburger

“Escaperoom helpt jongeren te ontsnappen uit schulden, primeur voor Sittardse school.”

Aanvragen

Wil je jouw leerlingen op een interactieve manier leren hoe je omgaat met schulden? Vraag dan de mobiele escaperoom op jouw school aan via k.pepels@kblb.nl.

Handige info

Heb jij de escaperoom gedaan? We kunnen ons voorstellen dat je dan graag meer informatie wil over geldzaken. Of dat je je wel eens zorgen maakt over jouw inkomsten en uitgaven. Je bent echt niet de enige met vragen. Op deze pagina hebben wij handige websites op een rijtje gezet. Klik hier!

Betrokkenen

Lianne Janssen Adviseur
Logo HOZL
Logo Doors 2 Open
Logo Maastricht University
Logo De Vereniging Limburg
Logo Mee Zuid-Limburg
Logo Stichting Naoberzorg Nederland
Logo Zuyderland
Logo KBO Limburg
Logo Zo Wonen
Logo Jong NL
Logo FGL, Federatie van Gehandicaptenorganisaties in Limburg
Logo Cultuur Inslag
Logo Juupu
Logo Coöperatie Verbindend Leiden
Logo Ambulancezorg Limburg
Logo Jeugdfonds Sport en Cultuur Limburg
Logo Platform Zuid GGZ & OGGZ
Logo Jongeren Netwerk Limburg
Logo Gemeente Sittard-Geleen
Logo LOC Zeggenschap in zorg, Limburg
Logo Partners in Welzijn
Logo Zuyd Hogeschool
Logo VSB Fonds
Logo CZ
Logo Burgerkracht Limburg
Logo PCOB gewest Limburg
Logo Landelijke Armoedecoalitie
Logo Stichting Mentorschap Limburg
Logo Knooppunt Informele Zorg
Logo Mantó
Logo ANBO Regio Zuidoost
Logo Gemeente Roermond
Logo Gilde opleidingen
Logo Wonen Limburg
Logo Provinciaal Platform GGz & OGGz Zorgvragers Limburg
Logo Gemeente Weert
Logo Senioren Vereniging Heerlen
Logo PAZ, Platform Allochtone Zorgvragers
Logo Coalitie voor Inclusie
Logo Stichting Leergeld
Logo Beweging Limburg Positief gezond
Logo CZ