CARE-FREE
Kindermishandeling, een belangrijk onderwerp maar wel vaak moeilijk bespreekbaar. Waar kun je als jongere terecht als dit je overkomt? Hoe signaleer je dit als hulpverlener en burger? Jaarlijks krijgen meer dan 119.000 jongeren in Nederland te maken met kindermishandeling. Kun of wil jij hier iets aan doen?
Naomy Rojnik zet zich in voor jongeren en hulpverleners die te maken krijgen met kindermishandeling. Zij ontwikkelde het programma CARE-FREE. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander hoe kinderen zich voelen. Zij vindt het belangrijk dat jongeren weten wat kindermishandeling is met als kernwaarden: veiligheid, samen, versterken, passie, liefdevol, luisteren, gezien worden
Het programma CARE-FREE:
- Biedt gastlessen en bijeenkomsten aan om met jongeren, hulpverleners en burgers in gesprek te gaan over kindermishandeling.
- Bestaat uit de CARE-FREE app. Deze app biedt jongeren op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om informatie op te zoeken. Waar kunnen zij terecht? Het geeft handvatten om hulp te vragen en het onderwerp bespreekbaar te maken met mensen die de jongeren vertrouwen.
- Creëert en stimuleert de bewustwording bij professionals, opvoeders en anderen die werken met jongeren.
- Biedt kennis en vaardigheden om kindermishandeling bespreekbaar te maken.
- Biedt handvatten om op een juiste manier te handelen en het gesprek aan te gaan met jongeren.
- Hoe ziet een gastles eruit? Naomy vertelt er meer over in een aflevering van het Jeugdjournaal.
CARE-FREE is een samenwerking met diverse zorgorganisaties, onderwijsorganisaties, gemeenten en de Provincie Limburg. Daarnaast verzorgt CARE-FREE gastlessen en trainingen, afgestemd op de behoeften van de aanvrager.
Het ontstaan van CARE-FREE
In de media
Het Roertje
“Een leerzame les over kindermishandeling”
Vraag gratis gastlessen aan voor jouw klas!
Heb je interesse in CARE-FREE gastlessen voor jouw klas? Vul hieronder het aanvraagformulier in.
Download de app
Download de gratis app Care-Free in de App Store of de Google Play Store.