Offcanvas
Zoeken

Burgerpanel

Het burgerpanel bestaat uit Limburgers die hun stem laten horen over maatschappelijke thema’s die op dat moment belangrijk zijn. Ongeveer 4 keer per jaar ontvangt het Burgerpanel een vragenlijst die online wordt ingevuld.

Met het Burgerpanel van Burgerkracht peilen we een aantal keer per jaar wat er in Limburg leeft en speelt rondom maatschappelijke thema’s.

Dankzij deze peilingen krijgen we een beter beeld van de behoeften, meningen en eventuele knelpunten in Limburg. Deze inzichten delen we met onze partners en andere relevante partijen. Zo worden de inzichten benut zodat jij écht impact maakt door het delen van je mening.

Hoe werkt het?

  • Je ontvangt ongeveer 4 keer per jaar een vragenlijst
  • Meedoen is altijd vrijblijvend en nooit verplicht
  • Alle gegevens worden anoniem verwerkt
  • Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Doe mee met het Burgerpanel

Praat jij graag mee over maatschappelijke thema’s en geef je graag feedback?
Breng met jouw stem beweging op gang door mee te doen met het Burgerpanel!

Eerdere peilingen

Senioren wonen langer thuis

december 2021

Onze laatste peiling ging over woonwensen en -eisen onder 50 plussers. De resultaten hebben we verwerkt in een handige infographic.

Jong en oud voor elkaar

oktober 2021

Wat vinden jong en oud belangrijk in Limburg? En kunnen zij iets voor elkaar betekenen? Burgerkracht Limburg verbindt graag mensen om elkaar te versterken. Daarom hebben wij de thermometer in de Limburgse samenleving gehouden.

Vrijwilligers in Limburg

juli 2021

Waarom Limburgers doen vrijwilligerswerk?, Hoe doen ze dat en op welke manier past dit het beste bij hun?Ook peilden we bij Limburgers of zij het vrijwilligersplatform #wijzijnvrijwilligers kenden dat eerder door de Provincie Limburg werd gelanceerd.

Reguliere zorg in coronatijd

oktober 2020

Hoe hebben Limburgers de reguliere zorg in de coronatijd ervaren? De resultaten van deze peiling zijn onder andere ingebracht in verschillende samenwerkingsverbanden waar Burgerkracht Limburg in zit samen met huisartsen, ziekenhuizen en verzekeraars.

Betrokkenheid van Limburgers bij burgerinitiatieven

april 2020

In deze peiling zochten we uit hoe betrokken Limburgers zijn bij burgerinitiatieven in hun regio.