Offcanvas
Zoeken

EmPOWER jouw initiatief

Met EmPOWER jouw initiatief ondersteunt Burgerkracht de Pijler Limburgse burgerinitiatieven door ze financieel te ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen).

Daarom organiseert Burgerkracht de Pijler samen met LIOF op woensdag 13 december 2023 ‘EmPOWER jouw initiatief!’ Ben jij erbij? Samen kunnen wij het verschil maken! Gedurende de avond krijg je meer informatie over fondsenwerving in de vorm van een workshop van het VSBfonds. Daarnaast presenteren de deelnemers aan de wedstrijd hun initiatieven en maken we bekend wie er naar huis gaat met de hoofdprijs van 2500 euro.

Het programma
17.30 uur: Inloop met een hapje eten
18.00 uur: Start programma
18.10 uur: Introductie Frisse Wind
18.20 uur: Workshop Fondsenwerving door VSBfonds
19.20 uur: Korte Pauze
19.30 uur: Presentaties deelnemers ‘EmPOWER jouw initiatief’
20.30 uur: Prijsuitreiking en afsluitende borrel

Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145
6412 CD, Heerlen

Workshop Fondsenwerving door VSBfonds
Tijdens deze avond geeft Frisse Wind samen met het VSBfonds een workshop voor geïnteresseerden en deelnemers. Tijdens deze workshop gaan ze met aanwezigen in gesprek over de stappen om van je idee een realiteit te maken. We staan stil bij de rol die fondsen hier spelen. In het bijzonder het VSBfonds, van idee naar projectplan, van begroting tot sluitende dekking, allemaal elementen die je nodig hebt voor een succesvolle fondsenwerving. De adviseurs van het VSBfonds zijn er de hele avond bij, spreek ze vooral aan als je vragen hebt.

Presentaties deelnemers ‘EmPOWER jouw initiatief’
De deelnemende initiatieven presenteren door middel van een videopitch hun initiatief, en maken zo kans op de hoofdprijs van 2500 euro voor hun initiatief.

Meld jouw initiatief aan en maak kans op 2500 euro!

Heb jij een goed idee om mensen in armoede te helpen? Hoe haal je bijvoorbeeld mensen uit hun sociaal isolement als ze door het gevolg van armoede niet meer mee doen in de maatschappij? Kinderen die graag willen sporten en erbij willen horen, ouderen die de deur niet meer uitkomen? Wij steunen je graag!

Door mee te doen, kan jouw initiatief kans maken op één van de mooie geldprijzen! De 1e prijs gaat naar huis met € 2.500 en de 2e prijs met € 1.500. De overige drie finalisten ontvangen een deelnameprijs ter waarde van € 750.

Aanmelden is heel simpel

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Inschrijven kan t/m 24 november 2023. Je hoort dan uiterlijk 27 november of jij jouw initiatief mag presenteren tijdens de finale-avond op 13 december én dus ook of jij kans maakt op één van de mooie prijzen!

  • Het initiatief voorkomt of verzacht de gevolgen van armoede voor Limburgers 
  • Het initiatief is actief in 2023
  • Het initiatief wordt uitgevoerd door vrijwilligers en streeft geen commerciële doeleinden na 
  • Je inschrijving is uiterlijk 24 november 2023 aangeleverd via de website
  •  Je hoort dan uiterlijk 27 november 2023 of je geselecteerd bent voor deelname aan de finale-middag.  
  • Deelname aan voorbereidende pitch-coaching op 30 november 2023 van 14.30 tot 17.00 uur te Sittard is verplicht  
  • Indien je geselecteerd wordt als finalist, dien je beschikbaar te zijn op 13 december van 17.30 tot 21.00 uur.
  • Tussen 4 en 8 december worden de pitchvideo’s opgenomen. Zorg ervoor dat je een van deze data beschikbaar bent.
  • Locatie: Cultuurhuis in Heerlen