Offcanvas
Zoeken

Escaperoom ‘Durf te vragen’

Wat bieden we aan?
Een leuk, interactief lesprogramma met escaperoom. Het thema? Durf te vragen! Wat betekent het om geldzorgen te hebben? Hoe krijg je overzicht in jouw administratie? Wat kun je doen als je er zelf niet meer uitkomt? We hebben een programma ontwikkeld waarin leerlingen eerst kennis maken met het eigen verhaal van een jonge ervaringsdeler en gaan ze aan de slag met het schuldenspel in onze mobiele escaperoom (een caravan). 

Voor wie?
De escaperoom is ontworpen voor jongeren vanaf 15 jaar. Met de escaperoom willen wij ons vooral richten op leerlingen/ studenten van het vmbo en het mbo. 

 Hoe gaat het in zijn werk?

Na de kennismaking gaan we in gesprek over geld, verleidingen en stress aan de hand van gesprekskaartjes met stellingen en vragen. Daarna volgt een korte instructie over het programma. Een drietal leerlingen/studenten neemt plaats in de escaperoom. Na het doorlopen van verschillende opdrachten komen zij steeds dichter bij het kraken van de code om de kluis te openen. Hulp vragen aan elkaar en aan de begeleiders loopt als een rode draad door het hele programma. Tijdens het nagesprek deelt een jonge ervaringsdeler zijn of haar eigen verhaal. Door middel van dit programma leren leerlingen/studenten om hulp te vragen, administratie te ordenen en ze ontvangen praktische tips om grip te houden op hun eigen geldzaken.

Wie zijn wij?
Wij zijn Burgerkracht Limburg, Kredietbank Limburg, ZOwonen, Zuyd Groep en Schoonmaakbedrijf R. Janssen, L.V.O. en Humanitas. Jongeren bewust maken van geldzorgen is wat ons samengebracht heeft. We vinden het belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier ervaren welke invloed geldzorgen kunnen hebben én wat de mogelijkheden zijn als je hiermee te maken hebt. Dit doen we op een vernieuwende wijze, die goed aansluit bij jongeren. 

Praktische informatie
De escaperoom is opgezet in een mobiele caravan. Om de escaperoom te kunnen spelen, is er een buitenruimte nodig om de caravan te kunnen plaatsen en een klaslokaal met smartboard. Het spelen van de escaperoom duurt gemiddeld anderhalf uur. Aan dit lesprogramma zijn geen kosten verbonden.

Heb je vragen?
Of wil je de mobiele escaperoom voor jouw klas inzetten? Neem contact op met Kenny Pepels, projectleider via k.pepels@kblb.nl.

Informatie

Status Op aanvraag
Aanmelden

Mogen we je iets vragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2

Om de Burgerkracht Academie te verbeteren zouden we je graag een paar vragen willen stellen. Wil jij ons helpen?