Offcanvas
Zoeken

Escaperoom ‘Durf te vragen’

Wat bieden we aan?
Een leuk, interactief lesprogramma met escaperoom. Het thema? Durf te vragen! Wat betekent het om geldzorgen te hebben? Hoe krijg je overzicht in jouw administratie? Wat kun je doen als je er zelf niet meer uitkomt? We hebben een programma ontwikkeld waarin leerlingen eerst kennis maken met het eigen verhaal van een jonge ervaringsdeler. Daarna gaan ze aan de slag met het schuldenspel in onze mobiele escaperoom (een caravan). 

Voor wie?
De escaperoom is ontworpen voor jongeren vanaf 15 jaar. Met de escaperoom willen wij ons vooral richten op leerlingen/ studenten van het vmbo en het mbo. 

 Hoe gaat het in zijn werk?
Na de kennismaking leidt een jonge ervaringsdeler het programma in met zijn of haar verhaal. Daarna volgt een korte instructie over het programma. Een drietal leerlingen/ studenten neemt plaats in de escaperoom. Aan de hand van verschillende opdrachten komen zij steeds dichter bij het kraken van de code om de kluis te openen. Tijdens dit proces is samenwerking met de groep die is achtergebleven in de klas zeer belangrijk. Tijdens het nagesprek vallen de verschillende onderdelen samen. Op deze manier leren de leerlingen/studenten op een speelse wijze hulp te vragen, administratie te ordenen en ontvangen ze praktische tips om grip te houden op hun eigen geldzaken.

Wie zijn wij?
Wij zijn Burgerkracht Limburg, Kredietbank Limburg, ZOwonen, Zuyd Groep en Schoonmaakbedrijf R. Janssen. Jongeren bewust maken van geldzorgen is wat ons samengebracht heeft. We vinden het belangrijk dat jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier ervaren welke invloed geldzorgen kunnen hebben én wat de mogelijkheden zijn als je hiermee te maken hebt. Dit doen we op een vernieuwende wijze, die goed aansluit bij jongeren. 

Praktische informatie
De escaperoom is opgezet in een mobiele caravan. Om de escaperoom te kunnen spelen, is er een buitenruimte nodig om de caravan te kunnen plaatsen en een klaslokaal met smartboard.
Het spelen van de escaperoom duurt gemiddeld anderhalf uur. Aan dit lesprogramma zijn geen kosten verbonden.

Heb je vragen?
Of wil je de mobiele escaperoom voor jouw klas inzetten? Neem contact op met Kenny Pepels, projectleider via k.pepels@kblb.nl.

Informatie

Status Op aanvraag
Aanmelden